Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح توسعه مشاغل خانگی با شناسایی ظرفیت ها، فرد را با توانمندسازی به بازار متصل می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش یزدرسا، مشاغل خانگی؛ آنچه از نامش پیداست اشتغالی است که برای ایجاد آن با حداقل سرمایه و بدون نیاز به فضایی خاص امکان پذیر است.

مشاغل خانگی به دلیل مزایای خاص خود در جهت رفع بیکاری بسیار موثر بوده و کشورهایی که برنامه هایی را برای تقویت این مشاغل به کار گرفته اند به نتایج موفقیت آمیزی نیز رسیده اند و ضرورت توجه جدی به این مسئله را آشکارتر می سازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایجاد اشتغال با حداقل سرمایه، امکان کار کردن به صورت پاره وقت، دوره آموزشی کوتاه مدت، عدم نیاز به فضای خاص و ... قابلیت های انکارناپذیری است که  اهمیت این گونه مشاغل را بیشتر می کند.

چند سالی است که مشاغل خانگی به عنوان یک امر مهم در اشتغال کشور در دستور کار مجلس و دولت قرار گرفته و بیش و کم اقداماتی در این زمینه انجام شده است اما چند صباحی است خبر طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان یزد دست به دست می چرخد و درباره اش سوال می شود.

در این گزارش بر ان شدیم تا ضمن معرفی بیشتر این طرح در خصوص آخرین وضعیت و جزئیات ان هم مطلع شویم.

***پایدارسازی مشاغل خانگی با اتصال به بازار

فریبا آیت اللهی مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ناظر بر طرح توسعه مشاغل خانگی است اظهار کرد: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در دبیر خانه توسعه و حمایت از مشاغل خانگی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از آسیب شناسی طرح های قبلی به تصویب رسید و به منظور اجرای و پیاده سازی این طرح، جهاد‌ دانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعه ای، واسطه ای و تسهیلگر نسبت به این طرح اقدام می کند.

وی افزود: موضوعات شناسایی، توانمندسازی اشخاص حقیقی و حقوقی و پایدارسازی مشاغل خانگی با اتصال به بازار مد نظر این طرح می باشد.

آیت اللهی خاطرنشان کرد: این طرح در سه فاز «مطالعه، بررسی و شناسایی و اولویت بندی مزیت های استانی»، «آموزش و توانمندسازی متقاضیان» و در نهایت «اتصال به بازار» طراحی شده است.

***با تسهیلات بانکی مشکل مشاغل خانگی حل نمی شود

مدیر کارآفرینی و اشتغال استان یزد با بیان اینکه قانون مشاغل خانگی سال 89 در مجلس یشورای اسلام تصویب و بعد از آن اعتبار قرض الحسنه توسط دولت برای این قانون در نظر گرفته شد تصریح کرد: خوشبختانه به دنبال این قانون افرادی مجوز و تسهیلات قرض الحسنه هم دریافت کردند اما بعد از چند سال رصد و بازنگری مشخص شد تنها با تسهیلات بانکی مشکل مشاغل خانگی حل نمی شود و نیاز است متقاضیان به صورت علمی و تخصصی در مراحل و ابعاد مختلف توانمند شوند که طرح توسعه مشاغل خانگی می تواند در کنار قانون مجلس در این امر راهگشا و مثمر ثمر باشد.

وی اذعان کرد: اجرای مشاغل خانگی بر اساس الگوهای گذشته با مشکلات و موانع زیادی نظیر کم توجهی به توسعه فعالیتهای شبکه‌ای، راهنمایی، مشاوره و ارزیابی متقاضیان، تنوع شیوه های آموزشی، اتصال به بازار، توسعه رشته‌های نوین، توجه به مزیت‌های نسبی و رقابتی، هدفمندی حمایتها، همراه بود که در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی سعی شده بسیاری از این موانع رفع شود.

***شرایط ثبت نام در طرح توسعه مشاغل خانگی

مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد با بیان اینکه برای ثبت نام در طرح توسعه مشاغل خانگی اصلا نیازی به داشتن مدرک تحصیلی یا مهارت خاصی نیست گفت: دارا بودن حداقل سن 18 سال، بومی استان محل ثبت نام، عدم اشتغال تمام وقت و نداشتن بیمه کارفرمایی از شرایط ثبت نام این طرح است البته ثبت نام  برای افرادی که بیمه خویش فرما دارند منعی ندارد.

آیت اللهی با بیان اینکه این طرح از ششم شهریور آغاز شده است افزود: متقاضیانی که تمایل دارند از این طرح استفاده کنند تا پایان آبان ماه می‌تواند به سامانه mkh.mcls.gov.ir مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: این طرح درنظر دارد با استفاده از شبکه کارشناسان، مشاوران و تسهیلگران در سراسر کشور و با بهره مندی از ظرفیت های تمامی سازمان های دولتی و غیر دولتی بویژه بخش خصوصی، حلقه‌های مفقوده و خلا طرح‌های مشابه قبلی را شناسایی و نقش و جایگاه مشاغل خانگی در اقتصاد کشور را توسعه دهد.

***جای بیش از 800 نفر در طرح مشاغل خانگی استان یزد همچنان خالی است

آیت اللهی همراهی و همکاری همه دستگاه ها را لازمه اجرای موفق این طرح عنوان کرد و ادامه داد: رشته های مشاغل خانگی هر ساله در دبیرخانه ساماندهی مشاغل خانگی بازنگری می شود و طبق اخرین فهرست مربوط به اواخر سال گذشته، 325 رشته مشاغل خانگی معرفی نهایی شده است.

مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد عنوان کرد: سهم استان یزد از این طرح هزار و 800 نفر است که هنوز جا دارد مردم استان یزد ثبت نام کنند و با آموزش و مشاوره حضوری و غیرحضوری، دسترسی به زیرساخت͏ های بازاریابی و فروش آنلاین محصولات و حتی اتصال به بازار بتوانند ضمن اشتغال وارد گود کارافرینی شوند.

مشاغل خانگی در استان یزد با توجه به ظرفیت های بالقوه ای وجود دارد می تواند از استان های موفقی باشد که این دست مشاغل معنای دیگری پیدا کند.

با توجه به وجود مشاغلی در حوزه نساجی، کشاورزی و حتی فنی در ایستان یزد، توسعه مشاغل خانگی شدنی تر از هر زمان به نظر می رشد که البته به میزان استقبال از این طرح در استان هم بتگی دارد.

 

***ابرکوه پیشتاز در استقبال از مشاغل خانگی

محمد زارع دبیر اجرایی طرح توسعه مشاغل خانگی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در خصوص اخرین وضعیت این طرح در استان اظهار کرد: تاصبح امروز 960 متقاضی برای طرح توسعه مشاغل خانگی در استان یزد ثبت نام کرده اند که بالغ ابر 600 نفر از آنان مربوط به شهرستان یزد است.

وی افزود: شهرستان ابرکوه با 73 متقاضی در ثبت نام این طرح پیشتاز است و مهریز با 20 متقاضی کمترین ثبت نام را در بین شهرستان های ده گانه استان دارد.

زارع تصریح کرد: در هر شهرستان بر اساس اولویت های اسناد توسعه ای، سند اشتغال و جلسات بارش فکری که در شهرستان، حدود 25 رسته شغلی احصا شد که شهرستان به شهرستان متفاوت است.

***توانمند سازی مشاغل خانگی از آموزش تا بازار کار

وی ابراز کرد: در یزد مشاغل چون بافت تابلو فرش، بسته بندی و فرآوری، کاربافی، زیلوبافی، قالی بافی موارد بیشتری دارد در حالی که مشاغل جدی هم مانند ویرایشگری، طراحی سایت، طراحی، تایپیست، مترجم، برنامه نویسی، طراحی دکوراسیون داخلی برای مشتغل خانگی در نظر گرفته است و به رسته های شغلی اعلامی احصا و اضافه شده است.

متقاضیان زمان ثبت نام دسته بندی می شوند خاطرنشان کرد: هر فرد بر اساس مرحله ای از توانمندی اموزش، مشاوره و خدمات دریافت می کند مثلا فردی در زمینه تابلو فرش هیچ سررشته ای ندارد که به او اموزش های لازم داده می شود اما شاید فردی بافت تابلوفرش را بلد باشد که با معرفی به پیشران ها در فروش به او کمک می شود.

حال باید دید در بحبوبه شرایطی که بیکاری در جامعه بیداد می کند و شیوع ویروس کرونا موجب نابودی بسیاری از مشاغل شده است، این طرح تا چه میزان می تواند راهگشای بیکاری اقشار آسیب پذیر جامعه باشد که ضمن همکاری همه دستگاه ها، اراده و اعتماد مردم و جامعه را به این دست طرح ها می طلبید.

انتهای پیام/


 

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیر کارآفرینی و اشتغال طرح توسعه مشاغل خانگی کار و رفاه اجتماعی اتصال به بازار مشاغل خانگی مشاغل خانگی استان یزد آیت اللهی ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۹۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکار تمساح با دست خالی!

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 28 یک شکارچی حرفه‌ای در فلوریدا تمساح بزرگی که باعث وحشت شهروندان آمریکایی شده بود را با دست خالی شکار و مهار کرد. این لحظات دلهره آور را می‌بینید.

دیگر خبرها

  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد
  • پول‌ های زیر فرش/ پردرآمدترین مشاغل خانگی کدام‌اند؟
  • ۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • صدور ۱۲ هزار پروانه مشاغل خانگی طی سال گذشته در هرمزگان
  • ایجاد بازارچه دائمی برای مشاغل خرد خانگی در لرستان لازم است
  • دست آفریده های زنان شهرتهران، در راه صادرات
  • شکار تمساح با دست خالی!